İHALELER ARTIK ELEKTRONİK ORTAMDA
ELEKTRONİK İHALE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği 25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Yönetmelik ile, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki idarelerin bu Kanuna göre yapacakları ihalelerin Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gerçekleştirilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği 25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.     Söz konusu Yönetmelik ile, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki idarelerin bu Kanuna göre yapacakları ihalelerin Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gerçekleştirilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir. 

            Elektronik Kamu Alım Platformu, Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 1 Eylül 2010 tarihinde devreye alınmış olup, platform kamu kurumlarının sistem üzerinden ihale duyurularını yayınlanmasına, ihalenin gerçekleştirilmesine ve sonuçlandırılmasına kadar tüm aşamaların internet üzerinden yapılmasına olanak sağlamaktadır.  
            Bu sistem ile; il/ilçelerde yapılan ihaleler anında görülebilmekte, detayları incelenebilmekte ve sonrasında yayınlanan ihalelere ilişkin dokümanlara  (idari ve teknik şartnameler ve diğer belgeler) ihaleyi yapan kuruma gidilmeksizin internet üzerinden ulaşılabilmektedir.
            EKAP sisteminden yararlanabilmek için öncelikle https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Yetki/IstekliKaydi.aspx adresinde yer alan gerçek veya tüzel kişi kaydı bölümünün doldurularak kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir.
             Bilgilerinizi ve ilgili odalarınız vasıtasıyla esnaf ve sanatkarlara duyurulması hususunda gereğini rica ederiz.
Haber Eklenme Tarihi : 10.03.2011